De waarde van mijn patronen: Een openhartige reflectie

Gepubliceerd op 21 augustus 2024 om 12:07

Beste volgers,

Vandaag wil ik iets persoonlijks met jullie delen over mijn haakpatronen, specifiek over mijn gratis patronen zoals Puff het konijn en het kooppatroon pop Olive. Het is niet makkelijk om hierover te schrijven, maar ik denk dat het belangrijk is om eerlijk te zijn.

Mijn patronen zijn allemaal met even veel liefde gemaakt. En soms zijn ze meer dan 100 keer gedownload, wat prachtig is. Helaas zie ik maar een handvol creaties gezien die er ook werkelijk mee zijn gemaakt. Dit is soms wel teleurstellend. Ik begrijp het wel als mensen gratis patronen downloaden; ik heb zelf ook een persoonlijke collectie van gratis downloads voor inspiratie liggen, voor als ik ooit tijd heb om ermee aan de slag te gaan. 

iets nieuws proberen

Toen ik echter vorige week het pop patroon Olive uitbracht, besloot ik iets anders te proberen. Dit patroon is een kooppatroon en ik wilde zien of jullie bereid waren mijn werk te waarderen met een kleine bijdrage. Ik koos ervoor om het patroon beschikbaar te stellen zonder voorafgaande betaling, in de hoop dat mensen die het downloaden, uit waardering iets zouden bijdragen. Dit deed ik om het proces eenvoudig te houden en omdat ik nog geen webshop wilde opzetten.

Tot mijn spijt is Olive in totaal 24 keer gedownload en maar slechts 7 keer is er een kleine bijdrage betaald. Dit is vooral pijnlijk omdat Olive niet zomaar een patroon is, maar een bundel van 4 patronen met in totaal ruim 80 pagina's, waarin ik veel tijd, energie en liefde heb gestoken. Ik had gehoopt dat dit werk meer gewaardeerd zou worden, niet alleen in woorden, maar ook in daden.

Hoewel ik begrijp dat niet iedereen bereid of in staat is om te betalen, had ik toch meer steun verwacht. Het doet me pijn, omdat ik wil blijven creëren en delen, maar het is moeilijk om dat te blijven doen zonder de juiste waardering voor mijn werk.

olive niet langer gratis, maar op aanvraag

Daarom heb ik besloten om het "Olive"-patroon niet langer gratis beschikbaar te stellen. Heb je interesse? Ga dan naar deze pagina waar je de betaallink vindt. Zodra je betaling binnen is en je gegevens, stuur ik het patroon zo snel mogelijk in delen per e-mail naar je toe!

Ik hoop dat jullie begrijpen waarom ik deze stap heb moeten zetten. Jullie steun, zowel creatief als waardering, is wat me motiveert om door te gaan met het maken van nieuwe patronen. En maak je geen zorgen, ik blijf ook in de toekomst gratis patronen aanbieden. 

Bedankt voor jullie begrip en voor degenen die hun waardering al hebben getoond – jullie betekenen heel veel voor me.

Groeten,
Yvette

Rating: 4.75 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.