Bloemen haken van AlaSascha | review

Gepubliceerd op 29 augustus 2024 om 14:27

Een boek voor op de koffietafel

Als je net als ik gek bent op haken, dan weet je dat een goed haakboek je uren aan plezier kan bezorgen. Het boek *"Bloemen Haken"* van A la Sascha is zo’n boek, en eerlijk gezegd, ik ben er helemaal weg van. Dit prachtige boek neemt je mee in de wereld van gehaakte bloemen, en het beste van alles? Het is geschikt voor haaksters van elk niveau.

 

Prachtige Fotografie, een boek voor op je koffietafel

Allereerst valt direct de fotografie op. Sascha heeft alles gefotografeerd, en dat is zo knap! De foto's zijn helder, kleurrijk en laten de schoonheid van elke bloem zien. Het zijn niet zomaar productfoto's, maar bijna kunstwerken op zich. Het boek is daardoor niet alleen een bron van haakinspiratie, maar ook een genot om door te bladeren. Ook bijzonder zijn de boeketten van haar testers die in het boek staan. Want zonder testers geen haakboek!
Het boek ligt bij mij in de huiskamer, in het zicht. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn bezoek. Het is een boek dat uitnodigt tot bladeren en bewonderen. Het levert leuke gesprekken op over haken en bloemen. En eerlijk is eerlijk, ik heb al wat subtiele hints opgevangen over welke bloemen mijn gasten graag als cadeautje zouden willen krijgen!

Buiten bloemen haken tussen de bloemen

Gedetailleerde Beschrijvingen en Stappenfoto’s

Wat dit boek echt bijzonder maakt, zijn de gedetailleerde beschrijvingen en haakschema’s en stappenfoto’s. Voor beginners zijn er eenvoudige patronen om mee te starten, maar zelfs de gevorderde haaksters zullen hun hart kunnen ophalen met de uitdagendere ontwerpen. De patronen zijn duidelijk beschreven en waar nodig voorzien van stap-voor-stap foto’s die je door het proces heen helpen. Dat maakt het haken van deze bloemen niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam.

 

Uitdaging voor Elke Niveau

Het mooie aan dit boek is dat je jezelf kunt uitdagen op je eigen niveau. Voor mij persoonlijk was het bevestigen van de draad op de stengels een van de grotere uitdagingen. Maar, eerlijk gezegd, dat maakt het des te leuker.


Een Extraatje bij A la Sascha

En als je het boek rechtstreeks bij Sascha bestelt ( en dat doe ik eigenlijk altijd, zo gaat er het meeste van het geld naar de ontwerper), krijg je er ook nog een leuke boekenlegger met alle haaksteken bij, evenals een paar prachtige ansichtkaarten. Een mooie extraatje, die het een feestje maakt om het boek te bestellen.

Tot slot, het boek doet het geweldig goed, het is inmiddels al in de derde druk! En er is zelfs zo’n run op de groene garens dat deze tot november is uitverkocht. Een klein inschattingsfoutje van de leverancier, maar dat toont alleen maar aan hoe populair dit boek is. (of Sacha als ontwerpster is)

Kortom, "Bloemen Haken"van A la Sascha is een absolute aanrader voor elke haakliefhebber. Het biedt uitdaging, inspiratie en bovenal plezier, en dat alles verpakt in een prachtig vormgegeven boek dat je met trots op de tafel kunt laten liggen. Ik ben er helemaal blij mee!

Wat een details hebben deze anjers!

Reactie plaatsen

Reacties

Nienke
17 dagen geleden

Ik twijfelde eerst nog of ik het zou kopen, maar ben nu helemaal overgehaald. Alleen een vraagje, waar kan ik het dan van Sascha direct halen? Ik zie alleen de websites van Bruna en Bol.com enzo…