Londen vakantie | persoonlijk

Gepubliceerd op 16 juli 2024 om 15:51

Afgelopen week bracht ik een korte vakantie door in het bruisende Londen. De aanleiding was het langverwachte festival in Hyde Park met het optreden van  Stray Kids (K-pop)concert. Niet dat ik echt deze muziek als voorkeur heb, maar ik mocht mee met mijn dochter die groot fan is. Maar voordat ik me onderdompelde in het muzikale spektakel, genoot ik drie dagen van alles wat Londen te bieden heeft en vond ik tijd voor mijn grote passie: haken.

De eerste dag begon met een bezoek aan Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse monarch. Het indrukwekkende paleis en de Guards te paard voorbij zien komen waren een perfecte start van mijn vakantie. Daarna wandelde ik door naar de iconische Big Ben en de Houses of Parliament. Even binnen geweest in de surpreme court. En afgesloten met eten in restaurant en voetbal op een scherm (Nederland- Engeland). Voordat we verloren waren wij weer in ons hotel. Een mooie eerste dag.

 

Op bezoek bij Beautiful Knitters

Op de tweede dag besloot ik wat tijd voor mezelf te nemen en mijn liefde voor haken te verkennen. Na wat onderzoek ontdekte ik een charmante yarnshop genaamd Beautiful Knitters. Deze winkel was gemakkelijk te bereiken met de metro en bood een prachtig assortiment aan originele garens. Ik was vooral enthousiast over de hoeveelheid in dit kleine winkeltje. En de gastvrije medewerkers. Ik heb er heerlijk lopen neuzen en uiteindelijk enkele garens meegenomen.

Nieuw in mijn stash:

- Urth Yarns: Speciaal merinowol die voor elke verkochte streng een boom plant, in prachtige groen- en blauwtinten.
- Rosarios4 PioPardo:Eco-vriendelijke garen uit Portugal, 100% wol in een diep rode kleur.
- Rosarios4 Bio Love en Odemira: Twee natuurlijke kleuren van GOTS-gecertificeerd garen.

- vier prachtige knoopjes, voor de kleding van Olive en Puck. 

Deze garens voldeden volledig aan mijn standaard van kwaliteit en duurzaamheid of lokaal / Europees en boden me tegelijkertijd mooie herinneringen aan deze korte week in Londen.

Na mijn bezoek aan de winkel besloot ik een ontspannen wandeling te maken door Kennington Park. Wat een rustgevende ervaring had moeten zijn, veranderde al snel in een frustrerende tocht. Mijn interne Tom Tom raakte steeds van slag, waardoor ik aan de verkeerde kant van het park belandde. Uiteindelijk moest ik nog eens 20 minuten extra lopen om mijn hotel weer te bereiken. Maar ik zag wel een jonge vos :)🦊 

 

De derde dag bracht ik door bij de Tower of London, En via King cross weer terug. Even boodschappen gedaan en verder zijn we relaxt in hotel gebleven. Het weer was regenachtig en dus lekker koken en filmpje kijken.

Op zondag was alle energie voor het hoogtepunt van onze reis: het Stray Kids K-pop concert in Hyde Park.  Dus in de ochtend begonnen in het parkje, in de zon, waar ik alvast een streng garen opwond. Zodat ik op de terugweg zou kunnen beginnen aan mijn haakidee. Ook weten hoe ik dat opwinden doe zonder hulpmiddelen? Ik heb een tip geplaatst op mijn site.

Om 17 u waren we in het park. De sfeer was opwindend en de optredens waren spectaculair. Veel jonge meiden en het voorprogramma gaf ook mij (als oldie) nog mooie muziek met Alec Benjamin en Maisie Peters. Het concert van StrayKids was een avond vol energie, dans en geweldige muziek, en overtrof al mijn verwachtingen. Met 62.000 mensen buiten in een park best een ervaring!

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.